Home | Accommodatie | Tarieven | Activiteiten | Foto's | Video | Locatie | Contact

ACTIVITEITEN

Directe omgeving
Rivier Blanco ‘El Sol Verde’ ligt aan de rand van het authentieke Tico-dorp Curubandé, tussen twee rivieren, Rio Colorado en Rio Blanco. Het is slechts 3 minuten wandelen naar de Rio Colorado, het gebied waar zich regelmatig brulapen ophouden. De Rio Blanco ligt iets verder weg, aan de andere kant van het dorp, maar is binnen 15 minuten lopend te bereiken. Op warme dagen is het heerlijk en veilig zwemmen in de diepere gedeeltes van deze prachtige rivier.

Op loopafstand vindt u in het dorp mini-super, voor eventuele versnaperingen, alsook twee restaurantjes, waar u een eenvoudig ontbijt, lunch of avondmaaltijd kunt krijgen. In het dorp bevindt zich behalve een school en een kerk ook een gemeenschapsruimte (de Salon Comunal) waar behalve dorpsvergaderingen ook regelmatig feest, en dansavonden georganiseerd worden.

Nationaal Park Rincón de la Vieja
Rincón de la Vieja Dit 14,161 hectares tellend Nationaal Park, gelegen 10 km ten oosten van Curubandé, is genoemd naar de vulkaan Rincón de la Vieja. Op de 1895 meter hoge top bevinden zich negen kraters, waarvan er één in lichte mate actief is.

Rincón de la Vieja is beroemd om zijn kokende modderpoelen, geisers en zwavel- bronnen. De avontuurlijke "Las Pailas" wandelroute leid je langs al deze vulkanische verschijnselen, terwijl de natuur verandert van tropisch woud met beekjes en rivieren naar savanneachtig grasland met weidse uitzichten. Twee andere wandelroutes voeren je naar twee prachtige watervallen waar het verfrissende water uitnodigt tot zwemmen, dus neem je zwemspullen mee! Behalve de afwisselende natuur met vulkanische activiteit is er in het park een grote verscheidenheid aan diersoorten te vinden. Behalve de bijna 300 vogelsoorten komen hier veel zoogdier- en vlindersoorten voor.

Behalve wandelen kun je in de directe omgeving allerlei activiteiten ondernemen, zoals paardrijden, tubing, kayaking en er is een canopy-tour. Of wat dacht u van een dagje relaxen bij de heetwaterbronnen. Al deze tours kunnen wij vanaf ‘El Sol Verde’ voor u regelen, alsook het transport naar de ingang van het nationale park. Kortom: Rincón de la Vieja heeft vooral de natuurliefhebbers ontzettend veel te bieden.

Nationaal Park Santa Rosa
Santa Rosa bedekt met zijn ruim 38 hectare het grootste deel van het schiereiland Santa Elena. Het ligt 40 kilometer ten noordwesten van Curubandé, in het uiterste noordwesten van Costa Rica. Het park is genoemd naar het landgoed Santa Rosa, waar in 1856 een historische veldslag plaatsvond tussen een in allerijl gevormd Costaricaans leger en de binnenvallende troepen van de Noord Amerikaan William Walker. Capucijnaapje

Vandaag de dag is het belangrijkste doel van het park het beschermen van 10 verschillende habitats, zoals tropische wouden, mangrove moerassen, savannes en graslanden. Santa Rosa beschermt het grootste overblijvende tropische droogwoud in Centraal Amerika. Tevens is het een van de meest belangrijke broedplaatsen voor bedreigde schildpadsoorten. Meer dan 250 vogelsoorten, 115 zoogdier- en meer dan 4000 mot- en vlindersoorten zijn hier geregistreerd. De prachtige wandeltrails bieden een grote kans tot het spotten van herten, neusbeertjes, apen, coyotes, wasbeertjes, zwijnen en gordeldieren.

Nationaal Park Palo Verde
Ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Curubandé, 30km ten westen van Cañas, ligt het nog maar weinig bezochte natuurgebied Palo Verde, een waar paradijs voor vogelaars. Palo Verde ligt aan de monding van de Rio Tempisque. In het park met zijn zoet- en zoutwatermoerassen, lagunen, kanalen, graslanden en bossen zijn 15 verschillende habitats vertegenwoordigd. Het park herbergt ruim 250 vogelsoorten, waaronder de enige permanente kolonie rode ara's.

Palo Verde Het is mogelijk een boottocht te maken, welke u langs Isla de los Pájaros (Vogeleiland) voert. Hier kunt u grote kolonies waarnemen van zwartbuikfluiteenden, blauwvleugeltalingen, kaalkopooievaars en rode lepelaars. Met name in de mangrovebossen ziet u ook veel wouwen, zilverreigers en ibissen. Behalve de vele watervogels en rode ara's, komen hier ook toekans, papegaaien, krokodillen, brulapen en doodshoofdapen voor. Er zijn verschillende trails te wandelen door het tropische woud en u maakt een grote kans herten en leguanen te zien.

Palo Verde dankt zijn naam aan een van de opvallendste bomen die in het droge woud groeit, de palo verde (groene stok, ook wel paardenboon genoemd) met het hele jaar door groene bladeren, takken en stam. De beste tijd om het park te bezoeken is tijdens de droge tijd, van december tot april. Aangezien een aantal bomen hun blad verliezen is het dan makkelijker vogels te spotten. In de regentijd kan de toegankelijkheid beperkt zijn, doordat een aantal gebieden onder water lopen.


Home | Accommodatie | Tarieven | Activiteiten | Foto's | Video | Locatie | Contact

El Sol Verde Lodge & Campground, Curubandé-Liberia, Guanacaste, Costa Rica
Tel: (+ 506) 2665 5357 / (+ 506) 8357 4593, e-mail: info@elsolverde.com,  internet: www.elsolverde.com